Regionalna razina

Regionalna energetsko-klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)

REGEA je ustanova usredotočena na pružanje savjeta i inovativnih rješenja u sektoru energetike i zaštite okoliša s projektima na području cijele Europske unije.

Posjetite njihovu web stranicu.

Istarska Regionalna Energetska Agencija (IRENA)

IRENA je osnovana 2009.godine od strane Istarske županije. Prema programu Intelligent Energy Europe (IEE), IRENA je osnovana kao nezavisna neprofitna organizacija, dajući javnu savjetodavnu uslugu u obliku informacije, pomoći u podizanju svijesti, obuke i slično, lokalnim donositeljima odluka vezanim za energetiku u javnom i privatnom sektoru, domaćinstvima i građanima.

Posjetite njihovu web stranicu.

Međimurska energetska agencija (MENEA)

MENEA je osnovana 2008. godine u sklopu EU projekta „ Creation of energy agencies in Lleida (ES), Međimurje (HR) and Montpellier (FR)“ financiranog iz programa Intelligent Energy – Europe (IEE) s ciljem promicanja zamisli održivog razvoja u skladu sa stvarnim potrebama na području Međimurske županije. Djelatnosti MENEA-e pokrivaju širok spektar aktivnosti kojima nastojimo što bolje zadovoljiti informacijske, tehničke i potporne potrebe javnog i privatnog sektora po pitanjima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Posjetite njihovu web stranicu.

Regionalna energetska agencija Sjever (REA Sjever)

REA Sjever započela je svoje djelovanje 2009. godine. Osnovana je kao javna, nezavisna i neprofitna ustanova u okviru programa Inteligent Enegy Europe od strane gradova Koprivnice, Varaždina i Virovitice s ciljem podrške i savjetovanja te pružanja usluga svim dionicima na polju energetike u sjevernoj Hrvatskoj. Samo osnivanje kao i prve tri godine rada agencije sufinancirani su od strane EU. Daljnji rad te financiranje redovnih aktivnosti agencije omogućuju gradovi osnivači kroz svoje gradske proračune te agencija samostalno putem obavljanja aktivnosti na slobodnom tržištu.

Posjetite njihovu web stranicu.

Regionalna energetska agencija Kvarner (REA Kvarner)

REA Kvarner utemeljena je 2009. godine. Svrha osnivanja agencije bilo je uspostavljanje jedinstvenog organizacijskog i institucionalnog okvira za racionalnije korištenje postojećih energetskih resursa kao i poticanje proizvodnje energije iz obnovljivih i alternativnih izvora u Primorsko–goranskoj županiji.

Posjetite njihovu web stranicu.

Scroll to Top