Obiteljske kuće

Karakteristike: Građani spremni za ulaganja u projekte obnovljive energije
Uloga: Aktivni kupci, Potrošači, Investitori
Veličina kućanstva 1 - 6 osoba
Lokacija Urbana i ruralna područja

Građani postaju sve zainteresiraniji za projekte obnovljive energije te su osviješteni o njihovoj ulozi u zaštiti okoliša te smanjenju posljedica klimatskih promjena. Ulaganje u vlastitu obnovljivu energiju za kućanstva nosi brojne prednosti, a neke od njih su osiguranje financijske neovisnosti od promjene cijena energenata na tržištu, ostvarivanje neposrednih ušteda, energetska neovisnost te očuvanje okoliša.
Obiteljske kuće čine 65% stambenog fonda u Hrvatskoj koji je odgovoran za 40% od ukupne potrošnje energije na nacionalnoj razini. Bilo da se radi o kućanstvima s djecom ili bez njih, građani su svjesni današnjih problema i spremni su na promjene i na nova ulaganja. Svjesni su da će ulaganjem u obnovljivu energiju ostvariti energetsku neovisnost, financijsku korist, a pritom i osigurati bolju budućnost za sebe i svoje okruženje. Građani se u nedostatku slobodnog vremena ili financijskih resursa također mogu priključiti energetskoj zajednici u ulozi aktivnih kupaca i potrošača čime ostvaruju i financijsku korist, ali dobivaju i osjećaj zajedništva te bolje budućnosti.
Građani u obiteljskim kućama imaju mogućnost povećati vrijednost vlastitih nekretnina ulaganjem u zelenu energiju, a pritom ostvaruju investicijske i financijske doprinose, ali i bolju budućnost za nadolazeće generacije i svoju obitelj.
Kod komuniciranja prednosti za ovu skupinu naglasak se prije svega stavlja na sigurnost investicije, isplativost ulaganja te očuvanje okoliša za nadolazeće generacije.

Scroll to Top