EWS Elektrizitätswerke Schönau eG

EWS Elektrizitätswerke Schönau eG (od 2009. registrirana zadruga) nastala je iz građanske inicijative koja je nakon katastrofe u reaktoru u Černobilu 26. travnja 1986. počela aktivno težiti ekološkoj opskrbi energijom za svoju regiju. U veljači 2020. zadruga je brojila preko 8.000 članova, a nedavno je dočekala svog 200.000-tog energetskog klijenta (struja i plin zajedno).

Cilj EWS-a je gospodarska promocija i potpora njihovih članova kroz sigurnu i jeftinu opskrbu energijom koja nema negativnih utjecaja na klimu. Zadruga ostvaruje svoju svrhu s naglaskom na ekološke aspekte, posebice promicanjem energije iz regenerativne proizvodnje i decentraliziranih kombi kogeneracijskih postrojenja te ekonomičnog korištenja energije i pitke vode. Djelatnost se proteže na proizvodnju, akviziciju, prijenos, distribuciju i trgovinu energijom.

Osnovni podaci

Lokacija: Schönau im Schwarzwald, Baden-Württemberg, Njemačka
Korištene tehnologije za proizvodnju energije: sunčane elektrane, vjetroelektrane, hidroelektrane, postrojenja na bioplin
Broj članova preko 8.000
Financijski model: zadruga
Područje djelovanja: nacionalno
Aktivnost: Proizvodnja i isporuka obnovljive energije
Internetska stranica: www.ews-schoenau.de

Ovi se videozapisi nalaze na vanjskoj web-lokaciji, YouTube-u, koja će se otvoriti u novoj kartici (bit ćete povezani s YouTube-om, web-mjestom koje koristi kolačiće i koje bi možda moglo prenijeti osobne podatke u SAD).

Vaša priča

Podijelite vašu priču

Više pročitajte ovdje

Bürger Energie Region Regensburg eG

Bürger Energie Region Regensburg eG osnovana je 2012. godine i postavila si je cilj ponuditi građanima grada…

Renewable Energy Community Schnifis

Gurmani su upoznati sa selom Schnifis u Austriji zbog njihovog sira vrhunske kvalitete. Općina je sada razvila…

Predlošci promotivnih materijala

Sljedeće predloške možete koristiti kako biste privukli potencijalne članove vašeg projekta građanske energije ili proširili vašu postojeću…

Scroll to Top