EU razina

Repozitorij energetskih zajednica

Repozitorij energetskih zajednica je inicijativa Europske komisije za pomoć lokalnim akterima (uključujući građane, lokalne vlasti i poduzeća) u kreiranju i unapređenju projekata čiste energije koje pokreću energetske zajednice u urbanim područjima diljem Europe. Inicijativa doprinosi jednostavnijem prijelazu na klimatsku neutralnost i ubrzava energetsku tranziciju koja građanima omogućuje da preuzmu upravljanje nad potrošnjom i proizvodnjom energije iz vlastitih sustava obnovljive energije.

Posjetite njihovu web stranicu.

Savjetodavni centar za ruralne energetske zajednice

Savjetodavni centar za ruralne energetske zajednice inicijativa je Europske komisije koja  mapira ruralne energetske zajednice diljem Europe i pruža tehničku pomoć takvim inicijativama i projektima. Savjetodavni centar za ruralne energetske zajednice i Repozitorij energetskih zajednica blisko surađuju kako bi pružili najbolju moguću podršku energetskim zajednicama.

Posjetite njihovu web stranicu.

Savjetodavni centar za energetsko siromaštvo

Savjetodavni centar za energetsko siromaštvo je središnja platforma stručnog znanja o energetskom siromaštvu u Europi za lokalne vlasti i sve dionike zainteresirane za poduzimanje mjera za borbu protiv energetskog siromaštva u Europi.

Posjetite njihovu web stranicu.

Scroll to Top