EnergieGenossenschaft Inn-Salzach eG

Početkom 2013. godine, nakon niza pripremnih sastanaka, održana je osnivačka, a time i prva glavna skupština energetske zadruge Inn-Salzach eG (skraćeno EGIS eG). Ukupno 153 člana kupilo je dionice na osnivačkom sastanku, uključujući gradove Alt- i Neuötting te zajednice Emmerting i Mehring. Danas je zadruga narasla na skoro 1000 članova.

EGIS eG se uglavnom fokusira na izgradnju i održavanje postrojenja za proizvodnju obnovljive energije. Od osnutka do sada je implementirano 14 projekata, uključujući sunčane elektrane i vodeničko kolo. Nedavno je zadruga investirala u nove aktivnosti vezane uz elektromobilnost i centralizirani toplinski sustav, čime je dodatno proširila svoj opseg poslovanja. Osim toga, zadruga također opskrbljuje klijente električnom energijom, plinom i drvenim peletima.

Osnovni podaci

Lokacija: Neuötting, Bavarska, Njemačka
Korištene tehnologije za proizvodnju energije: sunčane elektrane (fotonaponski sustavi), vodeničko kolo te bioplin i kogeneracija (u razvoju)
Broj članova oko 1000
Financijski model: zadruga
Područje djelovanja: nacionalno
Aktivnost: proizvodnja energija, elektromobilnost (u razvoju), zadružni PPA model (Ugovor o kupnji električne energije)
Internetska stranica: www.egis-energie.de

Vaša priča

Podijelite vašu priču

Više pročitajte ovdje

Enercoop SCIC

Enercoop je francuska energetska zadruga koja je osnovana 2005. godine i još uvijek je jedina elektroprivredna organizacija…

OurPower

OurPower je energetska zadruga u Austriji koja upravlja uzajamnim tržištem (peer-to-peer) za obnovljivu električnu energiju koju proizvode…

Scroll to Top