Energetska zajednica Sjevernog Jadrana

Energetska zajednica Sjevernog Jadrana osnovana je sa ciljem povezivanja dionika (građana, udruga i poduzeća) sa područja Primorsko-goranske i istarske županije kako bi se omogućila promocija održivih izvora energije, uspostavila individualna proizvodnja energije iz sunčanih postrojenja, te omogućila razmjena i skladištenje viškova energije između članova zajednice.

EZSJ čine članovi sa velikim iskustvom u svim planiranim područjima rada (energetika, ekonomija, rad sa građanima i aktivizam), a ujedno su i kombinacija su građana, udruga i malih i srednjih poduzetnika. 

Glavne aktivnosti su edukacija i okupljanje zainteresiranih građana, udruga i poduzetnika, uspostava platforme za prikupljanje i obradu podataka o energetskim tokovima u zajednici, sveobuhvatna promocija koncepata održivog razvoja i građanske energije, potpora organizacijama u ostvarenju ESG ciljeva i druge srodne aktivnosti.

Očekivani rezultat je uspostava funkcionalne energetske zajednice koja će omogućiti razmjenu i skladištenje električne energije između članova te utjecati na prilagodbu hrvatskog zakonodavnog okvira europskim standardima i najboljoj praksi. 

Osnovni podaci

Lokacija: Grad Rijeka / PGŽ / Istra
Korištene tehnologije za proizvodnju energije: Sunčana elektrana
Broj članova: 22
Financijski model: Energetska zajednica građana
Područje djelovanja: Lokalno / Regionalno
Aktivnosti : Dijeljenje vlastito proizvedene energije
Internetska stranica: ezsj.hr

Vaša priča

Podijelite vašu priču

Scroll to Top